Zwycięskie ogórki i klejnoty z Prusic w Pasażu Grunwaldzkim

Dorota Leń | Niedziela 26.08.2012 aktualizacja: 22.09.2012, 22:06
Ogórki swojskie z Prusic Wiesławy Anioł zwyciężyły w przetworach warzywnych,zaś Rogaliki czarownic z Prusic Teresy Rembisz i Czarne Perły z Prusic Marii Krzyżak były także obecne w sobotę na stołach na konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” w Pasażu Grunwaldzkim.

Prusickie specjały nazwane „Klejnoty z Prusic” wzięły udział w konkursie na najlepszą potrawę regionalną Dolnego Śląska, a także najlepszy regionalny produkt żywnościowy.

 

 

Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” zostało zorganizowane przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego wraz we współpracy z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego. 

WYNIKI

|